Den mystiska mackapären som Erik hittat verkar inte fungera, har den gått sönder? Och vad är det för låda? Och hur vet man om den fungerar eller inte när man inte vet vad det är? Som tur är kommer kluriga Kristin förbi med sin fiol, och tillsammans med barnen och med hjälp av musikens viktigaste beståndsdelar puls, ton och spelglädje hjälper de Erik att få fart på lådan som visar sig vara en musikmaskin!

Musikmaskinen är en interaktiv musikföreställning som vänder sig främst till barn i förskoleålder, men uppskattas av hela familjen och skolbarn upp till tredje klass. Den är framtagen i samarbete med Musik i Syd och Malmö Musikhögskola och ingår i Musik i Syd Barn & Ungas kommande utbud 2018/2019. Förutom musik tar föreställningen upp teman som räkning, läsning och hur viktigt det är att vara - och ha - en bra kompis!


Kristin Svensson: Fiol, sång, musikmaskin
Erik Ask-Upmark: Harpa, säckpipa, durspel, skedar m.m.


Ålder: För förskolan: 3 – 5 år, för skolan: Årskurs F – 2
Föreställningslängd: 30 min
Krav på spelplats: Fri golvyta ca 3×3 m
Tid innan föreställning: 60 min
Tid efter föreställning: 30 min
Kontaktinfo: erik(at)ask-upmark.se, tel. 0704-051395 • kristin(at)fornfela.se, tel. 0703-428625
Pris: 6500:- plus moms inom Musik i Syds område (Skåne & Kronobergs län). Kontakta oss för förfrågningar från resten av landet! Läs mer på Musik i Syds hemsida.

Informationen på denna sida (PDF)
Stageplot och teknisk info (PDF)på vår tolkning av Blinka lilla stjärna sammansatt med en slängpolska från Halland:

...eller varför inte denna svängiga marsch från Västergötland på fiol och säckpipa?på ett sammandrag av föreställningen från Musik i Syds utbudsdag i Malmö: